Over mij

Ik heb ruim 15 jaar ervaring met paarden. Tijdens die periode heb ik met heel wat verschillende paarden gewerkt. Momenteel heb ik twee paarden, Flame, een ruin, kruising tussen een BWP en een fjord en Angel, een quartermerrie.

horses

Tien jaar geleden kwam ik in contact met Natural Horsemanship via Parelli. De DVD’s werkten zo aanstekelijk dat ik meteen enthousiast aan de slag wou, maar ik merkte al snel dat het in de praktijk niet altijd even simpel was en dat bracht me bij Parelli instructeurs als Nathalie Lagasse en Jarno De Smet. Bij Jarno nam ik eerst talloze privélessen.

certificaat

Ik volgde diverse clinics bij o.a. Pat en Linda Parelli, Buck Brannaman, en recent Kenneth Van Sweevelt evenals alle jaaropleidingen bij Horseman’s Paradise. Een compleet nieuwe dimensie werd toegevoegd door Gea Riemis die me inwijdde in de wereld van het rechtrichten. In 2015 heb ik de instructeursopleiding  met vrucht beëindigd en sindsdien blijf ik me verder bekwamen in de combinatie van natural horsemanship, working equitation, garrocha en het rechtrichten volgens de principes van de academische rijkunst. De meeste paarden zoeken zelf niet om op adrenaline te gaan, maar doen dit vaak uit gebrek aan leiderschap. Goed leiderschap begint bij een goede communicatie op maat van het paard, gecombineerd met gevoel, timing en lichtheid. Ik streef altijd naar een optimaal evenwicht tussen een paard dat mentaal in balans is en dat ook zijn lichaam op de juiste manier ontwikkelt. Tevens is het belangrijk dat ook de ruiter de juiste ingesteldheid heeft, en denkt vanuit een partnership met zijn paard om ontspannen maar met focus te kunnen rijden.

Steven is niet enkel mijn voornaam, steven staat ook voor :

S : safety with and around horses
T : True partnership with your horse through leadership, communication and lightness
E : Evolution for you and your horse...
V : Value for money
E : Education of horses and humans
N : Natural way

These are the values I truly believe in. If you believe in these values too and you want to learn and make a tremendous progress with your horse, then I'm the right person for you and your horse !

StevenHorseHeaven_over_mij