Voordelen voor u

Je leert je paard begrijpen en je paard leert jou begrijpen : communicatie is de basis van een goede en harmonieuze lange termijnrelatie. Je leert in elk paard de potentialieiten zien en die maximaal benutten. Make your horse a winner !

Persoonlijke begeleiding voor u en uw paard : we werken op het tempo waarop jij en je paard kunnen leren

We zorgen voor een stapsgewijze opbouw, een doelenplan en een opvolging indien gewenst

De toegepaste methodes vinden hun oorsprong in natural horsemanship (Ray Hunt, Buck Brannaman, Pat Parelli, Bill Dorrance,…) en zijn dus bewezen : ze werken met elk paard, ongeacht zijn leeftijd, voorhistorie, karakter of ras. Geen magie, geen zweverig gedoe, maar eenvoudige en beproefde technieken die ook jij kunt leren.

Je ontwikkelt een attitude, een manier van denken die je ook in het dagelijks leven (werk, relaties,…) in sterke mate kan vooruit helpen. Je paard is je coach en zal je helpen het relationele aspect boven het taakgerichte aspect te plaatsen.

Je paard wordt licht op je (ruiter-)hulpen. Je paard leert zijn verantwoordelijkheden kennen en er zich naar te gedragen : kijken waar hij zijn voeten plaatst, richting en tempo houden en dit zonder dat je de teugels met harde hand moet hanteren of je hem moet blijven aanporren met je benen.

Naast rijden is het even belangrijk dat je paard ook in de gewone omgang met mensen zich kan gedragen : dat hij niet schrikt van om het even wat, dat hij rustig aangebonden kan staan, dat hij stil staat bij het opzadelen en het opstijgen, dat hij zijn voetjes geeft, dat hij braaf is bij de veearts, dat hij je niet opzij duwt of omver loopt, dat hij zich makkelijk laat leiden (van of naar zijn stal/weide),…. De ervaring leert me dat heel veel paarden problemen hebben met deze alledaagse dingen die wij als mens heel normaal vinden. Veel mensen weten ook niet wat hieraan te doen, en laten dit dan maar gebeuren, ook al zijn ze er zelf minder gelukkig mee dan ze laten uitschijnen.

Trailerladen wordt niet langer een klus waar je tegenop ziet en zelf stress ontwikkelt, of in het slechtste geval niet meer aan wil beginnen. Je paard leert om zonder stress en vlot op de trailer te gaan.

Sta je op het punt om een paard aan te kopen, dan helpen we je te bepalen wat echt belangrijk is voor jou in het paard dat je zoekt. We gaan mee ter plaatse en we helpen je om je keuze op een meer gefundeerde wijze te maken.

En dat alles tegen democratische prijzen !

Samengevat :

  • Betere band met je paard
  • Je paard is vertrouwensvol en aangenaam in de omgang
  • Vlot Trailerladen
  • Je paard is licht op je hulpen